Bubuljice i ožiljci od bubuljica - zašto nastaju i kako se leče?

Problem sa bubuljicama nastaje u vreme adolescencije. Međutim, bubuljice se javljaju i kod odraslih, a najčešće u periodu života između 20 i 40 godina. Različiti faktori dovode do pojave bubuljica, a lečenje je skupo, dugotrajno i ukoliko je nestručno može dovesti do pojave ožiljaka. Ipak, postoji savremena metoda koja se pokazala kao adekvatna u lečenju bubuljica i ožiljaka od bubuljica!

diva-tretman-lica-laser-bubuljice
lecenje-bubuljica-laserom-poliklinika-diva (1)
bubuljice-laser-lecenje-bubuljica-poliklinika-diva

Bubuljice najčešće nastaju usled poremećaja rada lojnih žlezda, odnosno prekomernog lučenja loja, ali se mogu pojaviti i kao posledica povrede kože ili zbog upotrebe lekova. Prema rezultatima istraživanja, u najvećem broju slučajeva bubuljice se pojavljuju tokom puberteta, a borba sa bubuljicama može se nastaviti i sve do starijeg doba. Najčešće zahvaćene regije su licevratramenagrudi leđa.

Ukoliko se lečenje ne počne na vreme i ako se ne izabere prava metoda, mogu se pojaviti ožiljci od bubuljica.

Šta izaziva pojavu bubuljica? 

  • nasledni faktor
  • upotreba lekova
  • mehanička povreda kože
  • poremećaj hormona
  • masne kreme i neadekvatni kozmetički preparati
  • zagađenje i visoka vlažnost vazduha

Ukoliko se lečenje bubuljica ne počne na vreme i ako se ne izabere prava metoda, mogu se pojaviti ožiljci od bubuljica.

Važno je istaći da je bubuljice moguće uspešno lečiti, a budućnost u lečenju bubuljica su laserski tretmani. I zato lekari specijalisti dermatologije u poliklinici “Diva” upravo taj način preporučuju svojim pacijentima. U lečenju bubuljica i ožiljaka od bubuljica koriste savremen pristup – TwinLight laser.

TwinLight je laser čija svetlost ima protivupalno i regenerativno dejstvo, te umiruje nastalu infekciju i regeneriše kožu. Upravo zato je to efikasna i veoma bezbedna terapija za bubuljice i uklanjanje – korigovanje ožiljaka od bubuljica.

3 su stavke zbog kojih se u poliklinici “Diva” koristi TwinLight laser za lečenje bubuljica i korigovanje ožiljaka od bubuljica:

  1. postižu se odlični rezultati za veoma kratko vreme – dejstvo tretmana vidljivo je već nakon

3 do 5 tretmana (što zavisi od toga kolika je površina kože zahvaćena bubuljicama i ožiljcima, kao i od tipa kože),

  1. tretman je vrlo komforan za pacijenta,
  2. period oporavka je izuzetno kratak (što zavisi od tipa kože, ali je uobičajeno da blago crvenilo traje nekoliko sati tokom kojih se može nanositi šminka),

što je naročito bitno mladim ljudima, čiji je život brz i dinamičan i nemaju vremena za dug oporavak.

Važno je istaći da je bubuljice moguće lečiti, a budućnost u lečenju bubuljica su laserski tretmani!

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Javite se na brojeve telefona: 011 32 42 841 ili 063 338 334 i zakažite BESPLATAN konsultativni pregled. Uštedite vreme i novac i sačuvajte Vašu kožu.

Jer mi u poliklinici “Diva” znamo koliko je koža dragocena.

Leave a Reply