Epilacija NOVIM medicinskim laserom – za uklanjanje neželjeni dlačica

Recimo “Dosta!” upornim neželjenim dlačicama? Samo smetaju, urastaju, prave čvoriće i bubuljice i stvaraju osećaj da se gubi vreme u ponovljenim pokušajima da se uklone! Ovo je čest slučaj. Veliki broj i muškaraca i žena ima isti svakodnevni problem. Veliki broj ljudi je čuo za epilaciju laserom, pa su doneli odluku da probaju ovu metodu. Evo nekoliko razloga zašto odlučuju da posete polikliniku “Diva” i prepuste se lekarima specijalistima koji proceduru uklanjanja dlačica obavljaju NOVIM medicinskim laserima.

laserska-epilacija-uklanjanje-dlaka-poliklinika-diva
uklanjanje-svetlih-dlacica-laserska-epilacija-poliklinika-diva
epilacija-laserom-poliklinika-diva
uklanjanje-dlaka-epilacija-laser-diva

Laserska epilacija je medicinska metoda i njom se uklanjaju neželjene dlačice sa lica i tela. Poznata je po tome što je ovim tretmanom ujedno moguće lečiti folikulitis, odnosno upalu folikula dlake! Uz to, sprečava da dlake urastaju, da se stvaraju bubuljice i čirevi po koži koji ostavljaju ružne ožiljke i ostale prateće neprijatnosti.

S obzirom na to da u poliklinici “Diva” rade stručnjaci, lekari specijalisti sa više od 30 godina iskustva, jasno je da su za svoje pacijente izabrali savremene diodne lasere za epilaciju, odnosno Lumenis Light Sheer i Lumenis Desire, koji pružaju dugoročne rezultate kada je reč o uklanjanju dlačica.

Epilacija se u poliklinici “Diva” obavlja medicinskim laserima Lumenis Light Sheer i Lumenis Desire koji su efikasni, a procedura je komforna za pacijenta.

Ova dva diodna lasera od Lumenisa su u dugogodišnjoj kliničkoj praksi pokazali odlične rezultate. Direktnim kontaktom laserski snop se usmerava na kožu uz kompjutersko praćenje i kontaktno hlađenje kože, što štiti kožu od oštećenja i doprinosi efikasnosti tretmana. Laserski snop se resorbuje od strane pigmenta folikula dlake – melanina, a svetlosna energija laserskog zraka se pretvara u toplotu koja uništava folikule dlačica procesom fototermolize.

Zašto se odlučiti za lasersku epilaciju?

Epilacija medicinskim laserom je:

 • brza (trajanje epilacije zavisi od površine kože koja se tretira, kao i od gustine dlačica, ali u proseku, na osnovu iskustva lekara specijalista u poliklinici “Diva”, potrebno je oko 40 minuta kako bi se obavila procedura uklanjanja dlačica na površini celih nogu);
 • veoma komforna za pacijenta (naravno, sve zavisi od praga bola koji pacijent ima, a uglavnom se može osetiti blago peckanje koje je svedeno na minimum jer se laserska epilacija, u poliklinici “Diva”, obavlja medicinskim laserima koji imaju snažno kontaktno hlađenje – čime se obezbeđuje umanjenje bola);
 • efikasna i
 • daje dugoročne rezultate – uništava folikule dlačica u proseku nakon 3 do 5 tretmana (koliko je tačno tretmana potrebno zavisi od pacijenta, odnosno od gustine i vrste dlačica koje se uklanjaju).

Neželjene dlačice predstavljaju veliki problem i ženama i muškarcima

Kod žena, regije zahvaćene upornim dlačicama su najčešće lice, a zatim prepone, potkolenice i pazuh. Epilacija medicinskim laserom u ovim regijama je vrlo poželjna jer su to regije gde dlačice najčešće urastaju i dovode do upale folikula dlake – folikulitisa, sa stvaranjem bubuljica i čireva po koži koji ostavljaju ružne ožiljke.

Pazuh i prepone mogu se bezbedno tretirati laserom jer laserski zrak prodire tek nekoliko milimetara u kožu tako da ne ugrožava žlezdane strukture koje se nalaze znatno dublje.

Kod muškaraca, pojačana maljavost najčešće je prisutna u regijama jagodica, vrata, ramena, leđa i stomaka. Poliklinika “Diva” ima veliki broj zadovoljnih muških pacijenata. Neki to rade iz estetskih razloga, a neki, poput vrhunskih sportista, i iz praktičnih.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Pozovite polikliniku “Diva” i zakažite BESPLATAN konsultativni pregled na brojeve telefona 011 32 42 841 ili 063 338 334 i proverite zašto imamo veliki broj zadovoljnih pacijenata!

Vaša poliklinika “Diva”

2 Responses
  1. Poštovana,

   U zavisnosti od toga koliko su svetle, što možemo videti tek na konsultativnom pregledu, možemo Vam reći da li ih je moguće ukloniti. Molimo Vas da pozovete na broj telefona 063 338 334 ili 011 ‎3242841 kako bi se zakazale konsultacije.

   Srdačan pozdrav!

   Vaša poliklinika Diva dr Bogdanović

Leave a Reply