Lečenje strija laserom

Danas su strije učestala promena na koži i sa njima se bore i žene i muškarci, i stari i mladi. Tretman frakcionisanim ER: Yag laserom, Morfeus 12, 4D Combo laserom ili NOVIM TwinLight laserom osim što se koristi za lečenje strija, dovodi i do promene izgleda tretirane regije, a koža postaje zategnutija i boljeg kvaliteta.

uklanjanje-strija-laserom-poliklinika-diva
strije-dermatologija-poliklinika-diva
strije-dermatologija-poliklinika-diva
uklanjanje-strija-dermatologija-poliklinika-diva
uklanjanje-strija-dermatologija-poliklinika-diva

Šta su strije?

Strije su jedna vrsta ožiljaka koje se medicinski klasifikuju kao atrofični ožiljci. Udubljeni su u odnosu na okolnu kožu. Strije su u početku u obliku ružičastih trakica po koži, dok, kako vreme prolazi, one postaju bele i sužavaju se.

Kako nastaju strije?

Nastaju usled naglog rastezanja kože. 

Strije se u najvećem broju slučajeva mogu pojaviti:

  • tokom trudnoće,
  • zbog naslednog faktora,
  • pod uticajem hormona,
  • zbog variranja težine,
  • zbog naglog rasta (kod tinejdžera),
  • usled upotrebe različitih preparata.

Kako se radi lečenje strija laserom?

Efikasna terapija su laseri. I zato lekari specijalisti dermatologije u poliklinici Diva za lečenje strija koriste jedan od 4 lasera kojima raspolaže naša medicinska ustanova ili njihovu kombinaciju.

Frakcionisani ER: Yag laser, Morfeus 12, 4D Combo ili TwinLight laser se koriste za lečenje strija jer snažno stimulišu proizvodnju kolagena i elastina.

Rezultati nakon procedure za lečenje strija laserom

Tako se postiže efekat voluminizacije i zadebljanja slojeva kože koji su istanjeni u predelu samih strija. Okolna koža postaje zategnutija i boljeg kvaliteta što ima sinergijski efekat i daje odlične estetske rezultate.

Koji od lasera će dati očekivane rezultate procenjuje lekar specijalista u poliklinici Diva na BESPLATNOM konsultativnom pregledu u odnosu na starost strija, godine pacijenta i tip kože.

Tretman ovim laserima je:

  • efikasan
  • bezbedan (kada proceduru obavlja stručno lice),
  • komforan,
  • jednostavan.

I upravo zato se preporučuje jedna od laserskih procedura za lečenje strija, odnosno uklanjanja strija u poliklinici “Diva” jer su se u dugogodišnjoj kliničkoj praksi pokazale kao delotvorne i sa dugoročim rezultatima.

Kako izgleda lečenje strija u poliklinici Diva?

Tretman izvodi lekar specijalista dermatologije, a u zavisnosti od vrste kože, debljine i širine strija, najčešće je potrebno uraditi od 2 do 4 tretmana, u razmaku od 4 do 6 nedelja. Pun efekat vidljiv je 4 do 6 meseci nakon poslednjeg tretmana.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Zakažite BESPLATAN pregled u poliklinici “Diva” i posavetujte se sa lekarom specijalistom dermatologije.

Naši brojevi telefona su 011 32 42 841 i 063 338 334.

Vidimo se u Kosovskoj 34!

Vaša poliklinika “Diva”

Leave a Reply