3D mezoniti – neoperativni lifting lica

Gubitak tonusa u donjoj polovini lica, odnosno viseći obrazi, počinju da se primećuju posle 40. godine. Kada se odgovarajućom metodom tretira na samom početku, usporava se dalje opuštanje kože i održava jedrina. Metoda neoperativnog fejsliftinga koja daje odlične rezultate su 3D mezoniti.

3d-mezoniti-neoperativni-lifting-lica-poliklinika-diva
3d-mezoniti-lifting-lica-i-zatezanje-koze-poliklinika-diva
3d-mezoniti-za-zatezanje-lica-poliklinika-diva
3d-mezoniti-lifting-lica-poliklinika-diva

Ovom metodom, elastične niti se postavljaju u sve nivoe kože i u svim pravcima, što omogućava da se bez operacije dobije veoma prirodan izgled i zategnuta koža. Rezultati 3D mezoniti mogu trajati i do 2 godine, što zavisi od starosti i tipa kože.

Šta su 3D mezoniti i kakvi su efekti?

Ranije su se u svrhu zatezanja kože koristile zlatne niti, ali se od njih odustalo jer su zahtevale dug oporavak, a javljale su se i različite komplikacije. S druge strane, 3D mezoniti su vlakna koja su biorazgradiva i resorbuju se u roku od 4 do 8 meseci, a na njihovom mestu se formira NOV kolagen koji pravi novu potpornu mrežu kože. Na taj način se postiže snažan lifting efekat.

Pre no što su počele da se upotrebljavaju u estetskoj hirurgiji, svoju primenu imale su u kardiohirurgiji.

Procedura podmlađivanja lica 3D mezonitima

Lekar specijalista plastične hirurgije ili dermatologije u poliklinici “Diva” prvo obavi pregled i razgovor sa pacijentom. Nakon što ustanovi gde je potrebno postaviti 3D mezoniti, kao i koji je broj vlakana potreban, pre procedure na lice nanese anestetik u obliku kreme koja odstoji 15 minuta.

Zatim se pod kožu uvode 3D mezoniti tankim iglicama. Sve ovo omogućava da procedura bude komforna za pacijenta.

Kakav je efekat 3D mezoniti i koliko traje?

Lifting efekat koji daju 3D mezoniti vidljiv je po završetku procedure, a pojačava se u naredna 3 do 4 meseca tokom kojih se vlakna razgrađuju u koži. Rezultati su:

  • podmlađena koža,
  • uklonjenje bore uz zadržavanje normalne mimike lica,
  • formiran novi kolagen u koži,
  • poboljšana jedrina obraza,
  • podignuta i zategnuta koža i mladalački izgled lica.

Rezultati su vidljivi i do 24 meseca, što zavisi od starosti pacijenta i tipa kože, a nakon toga se tretman može ponoviti.

Šta se sve može tretirati 3D mezonitima?

3D mezonitima moguće je zatezati:

  • regiju gornjeg dela lica – oko očiju,
  • regiju podočnjaka,
  • regiju srednjeg dela lica,
  • regiju donjeg dela lica i
  • regiju vrata.

Procedura postavljanja 3D mezoniti kratko traje (oko 30 minuta), a veoma je pogodna za kombinovanje sa drugim metodama estetske medicine. Oporavak nije dug, odnosno pacijenti se vrlo brzo mogu vratiti svakodnevnom životu.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

U poliklinici “Diva” proceduru 3D mezonitima obavljaju lekari specijalisti plastične hirugije i dermatologije, a konsultacije su BESPLATNE i možete ih zakazati na brojeve telefona 011 32 42 841 ili 063 338 334.

Vaša poliklinika “Diva”

Leave a Reply