Dermalni fileri za podmlađivanje lica i uklanjanje bora

Već decenijama se dermalni fileri u estetskoj medicini koriste za podmlađivanje i uklanjanje bora. Razlog tome je što omogućavaju postizanje mladalačke svežine uz očuvanje prirodnog izgleda, a sama procedura postavljanja dermalnih filera je komforna i kratko traje. Ovu anti aging proceduru u poliklinici “Diva” obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije sa više od 30 godina iskustva.

dermalni-fileri-podmladjivanje-dr-bogdanovic-poliklinika-diva
podmladjivanje-poliklinika-diva
uklanjanje-bora-poliklinika-diva
procedure-za-podmladjivanje-poliklinika-diva

Dermalni fileri sadrže sastojak koji se već nalazi u vezivnom tkivu kože, a vremenom se troše ti depoziti i naša koža gubi elastičnost, postaje suva, stvaraju se bore, tanji se i opušta. Funkcija tog sastojka je da hidrira kožu (jer je sposobna da veže i do 500 molekula vode), da neutrališe štetne slobodne radikale i da održava tonus kože.

Sastojak koji se nalazi u dermalnim filerima se već nalazi u vezivnom tkivu kože, hidrira kožu, održava tonus i neutrališe štetne slobodne radikale.

Postavljanjem dermalnih filera pod kožu moguće je korigovati volumen, smanjiti nastale nedostatke, korigovati bore i popraviti teksturu kože. A ova procedura je popularna jer sa njom može početi kad se pojave prve fine borice. Bore se lakše koriguju dok su u začetku, a dermalni fileri sprečavaju njihovo produbljivanje. Efekat dermalnih filera traje oko godinu dana, što zavisi od tipa kože i godina pacijenta.

Kako deluju dermalni fileri?

Obnavljanjem volumena ovog sastojka u koži dugoročno se obnavlja normalna količina vode u tkivu, pa je koža nakon aplikacije:
• hidrirana,
• elastična i
• čvršća,
• dobija volumen i
• bore su popunjene, što licu daje mladalačku svežinu.

Tako se dobija efekat zategnutog i osveženog lica.

Dermalni fileri zato predstavljaju izuzetno popularnu anti aging proceduru za uklanjanje bora, konturiranje lica i podmlađivanje vrata.

dermalni-fileri-za-podmladjivanje-koze-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd

Šta je sve moguće postići pomoću dermalnih filera?

  • podmladiti lice i vrat,
  • podmladiti šake,
  • konturirati obraze i jagodice,
  • konturirati i popunjiti usne,
  • osvežiti ivice usana,
  • popuniti bore na čelu i u korenu nosa,
  • popunjiti bore oko očiju,
  • popuniti bore oko usana,
  • popuniti nazolabijalne brazde
  • popuniti sitne ožiljke.

Efekat dermalnih filera može da traje oko godinu dana, što zavidi od tipa kože i godina pacijenta.

Kako izgleda tretman dermalnim filerima u poliklinici “Diva” i ko ga obavlja?

Nakon pregleda i konsultacija sa lekarom specijalistom u poliklinici “Diva” nanosi se lokalni anestetik u obliku kreme, kako bi se omogućilo da pacijent ne oseća neprijatnost tokom procedure.

Zatim se aplikuju dermalni fileri pomoću nove tehnike sa Pixel kanilom.

Šta je tehnika postavljanja dermalnih filera sa Pixel kanilom?

Tehnika sa Pixel kanilom je nova tehnika kojom je procedura postavljanja dermalnih filera pojednostavljena i pruža veću kontrolu lekaru koji izvodi zahvat (smanjuje mogućnost nastajanja modrica) Omogućava mu da postigne odličan efekat, a period oporavka je skraćen na minimum.

Pixel kanila je preporuka stručnjaka iz poliklinike “Diva” jer se pomoću nje dermalni fileri mogu plasirati u sve delove lica u cilju nadoknade izgubljenog volumena. Posebno u zoni podočnjaka, srednjeg dela lica ili jagodica, što daje jedrinu obrazima, a bore između nosa i usana su popunjene. Tako se postiže zatezanje lica i korekcija “visećih obraza” i popravlja linija podbratka. Sam tretman traje oko 10 minuta.

Nakon procedure dermalnim filerima možete nesmetano nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

dermalni-fileri-podmladjivanje-lica-uklanjanje-bora-hidratacija-koze-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Preporuka lekara u vezi sa dermalnim filerima:

S obzirom na to da znamo da bezbednost pacijenta tokom procedure postavljanja dermalnih filera zavisi od kvaliteta preparata koji se koristi, ali i od stručnosti lekara, lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije u poliklinici “Diva”, sa višedecenijskim iskustvom u radu sa pacijentima, koriste preparate tri vodeća svetska brenda koji su zvanično registrovani i u našoj zemlji.

Stav stručnog tima poliklinike “Diva” je da kada pacijent izađe iz naše ordinacije treba da zadrži normalnu i prirodnu mimiku i izgled lica i baš je u tome čar naših stručnjaka.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku i način života svakog pojedinačno.

Zakažite BESPLATNU konsultaciju na jedan od brojeva telefona 011 32 42 841 ili 063 338 334 kako bismo Vam na pregledu rekli kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure dermalnim filerima.

Vaša poliklinika “Diva”

 

Leave a Reply