Bradavice – kako ih je moguće KOMFORNO ukloniti?

Svi koji imaju bradavice znaju i kako je teško pronaći odgovarajući način za njihovo uklanjanje. Probali su razne kreme za bradavice, pokušali sa narodnim lekovima, sa crnim lukom, smokvom, čuvarkućom… pokušali da ih odstrane spaljivanjem, ali često ništa od navedenog nije dalo rezultate. Lekari specijalisti u poliklinici “Diva” preporučuju uklanjanje bradavica savremenom radiotalasnom metodom jer se u praksi pokazala kao efikasna u više od 97% slučajeva.

bradavice-poliklinika-diva
podmladjivanje-laserom-poliklinika-diva
bradavice-poliklinika-diva
uklanjanje-bradavica-poliklinika-diva

Bradavice su benigne izrasline na koži koje izazivaju humani papiloma virusi, što znači da se lako šire po koži, ali i da mogu da se prenesu na druge ljude u okolini. Najčešće se javljaju u regiji lica, vrata, pazuha, prepona, na šakama i stopalima, a često se mogu naći u grupama. Veličine su od 1 do 4 milimetra i postoji 5 tipova bradavica.

Tipovi bradavica:

 • obične
 • zaravnjenje
 • končaste
 • mozaične i
 • polne

Bradavice izazivaju humani papilloma virusi te se lako šire po koži, a mogu se preneti i drugim ljudima u okolini.

Bradavice na prvi pogled deluju bezopasno, u boji su kože, a površina im je tek neznatno hrapavija i često predstavljaju estetski problem. Najčešće se javljaju kad je osoba izložena stresu ili kada dođe do pada imuniteta. Međutim, s obzirom na to da se bradavice veoma brzo šire, važno je njihovo brzo lečenje.

Kako se sve mogu uklanjati bradavice?

Uobičajeno je da se uklanjanje bradavica obavlja:

 • radio-talasima,
 • laserom,
 • elektrokauterizacijom,
 • krioterapijom,
 • kremama,
 • prirodnim lekovima.

papilomi-bradavice-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Koji je najbolji način za uklanjanje bradavica?

U poliklinici “Diva” lekari specijalisti dermatologije preporučuju uklanjanje bradavica radiotalasnom tehnikom, jer se taj način pokazao kao efikasan, s obzirom na to da je procenat izlečenja čak 97%! A o tome svedoči i veliki broj zadovoljnih pacijenata.

uklanjanje-bradavica-poliklinika-diva-radiotalasne-intervencije

Zašto se odlučiti za uklanjanje bradavica radio-talasima?

Zato što je odstranjivanje bradavica radio-talasima:

 • brzo, traje od 10 do 30 sekundi,
 • komforno (jer se prethodno nanosi anestetik u obliku kreme),
 • dovoljan je SAMO 1 tretman,
 • ranice brzo zarastaju,
 • ožiljci su skoro neprimetni,
 • a mogu se uklanjati čak i bradavice oko očiju!

Radiotalasna intervencija je efikasan način za uklanjanje bradavica jer je procenat izlečenja i više od 97%!

Uklanjanje bradavica radio-talasima u poliklinici Diva

Prvo lekar specijalista obavi klinički pregled kako bi zaključio da li je reč o bradavicama ili nekoj drugoj promeni na koži.

Zatim se na mesto na kojem se nalazi izraštaj na koži nanosi anestetik u obliku kreme, čime se postiže da je procedura potpuno komforna za pacijenta.

Potom se radiotalasnom metodom u roku od tridesetak sekundi uklanja bradavica. Radio-talasi to rade precizno poput hirurškog skalpela.

Nakon uklanjanja bradavica nema krvarenja, odmah se formira mala krastica koja otpada nakon nekoliko dana, a ožiljak je skoro nevidljiv – što zavisi od sklonosti kože ka nastajanju ožiljaka.

NAPOMENA:

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiču faktori poput tipa kože, odnosno da li je sklona stvaranju ožiljačnog tkiva.

To je sasvim dovoljan broj razloga da nam se javite na 011 32 42 841 ili na 063 338 334 i zakažete BESPLATNU konsultaciju u Vašoj poliklinici “Diva”. Jer naši dermatolozi Vas čekaju!

4 Responses
 1. Aleksandra

  Imam nekoliko bradavica po vratu,a i na drugim delovima tela. Koliko kom.bi moglo da se skine odjednom i koliko kosta? Isto pitanje i za keratozne promene. Takodje,koliko mladeza se moze hirurski ukloniti jednim dolaskom? Hvala

  1. Poštovana Aleksandra,

   Uklanjanje izraslina na koži radiotalasnom hirurškom metodom omogućava da se odjednom ukloni i više od 30 bradavica (cena od 5 do 25 evra po bradavici u zavisnosti od broja koji se uklanja), kao i keratoza (10 do 30 evra po keratozi u zavisnosti od broja). Kada je reč o mladežima, gde se nakon uklanjanja radi histopatološka analiza, razlikuje se broj koji se može ukloniti tokom jedne intervencije u zavisnosti od toga da li se uklanjaju radio-talasima (60 do 100 evra po mladežu u zavisnosti od broja mladeža) ili klasičnom hirurškom metodom (20.000 dinara ili 170 evra po mladežu). Cena uklanjanja promena na koži se razlikuje u zavisnosti od toga o kojoj je vrsti izrasline reč i da li je potrebno uraditi i histopatološku analizu. Kako bi se tačno utvrdilo šta je sve potrebno ukloniti i koja bi cena bila molimo Vas da zakažete konsultacije sa našim lekarom specijalistom na brojeve telefona 063 338 334 ili 011 3342131 kako biste dobili preciznu informaciju.

   Srdačan pozdrav!

   Vaša poliklinika DIVA

 2. Ana Milovanovic

  Poštovani, pojavile su mi se bradavice na desnom kapku posle trudnoće. Da li je moguće rešiti ih se radiotalasima? Hvala unapred.

  1. Poštovana,

   Radio-talasi su izuzetno bezbedna procedura i njome se mogu uklanjati bradavice sa očnih kapaka. Molimo Vas da nas pozovete na broj telefona 063 338 334 ili 011 ‎3242841 kako biste zakazali pregled.

   Srdačan pozdrav!

   Vaša poliklinika Diva dr Bogdanović

Leave a Reply