Kondilomi – kako ih je moguće EFIKASNO ukloniti?

Kondilomi (genitalne bradavice, polne bradavice) čest su problem današnjice. Toliko čest da predstavlja broj 1 u svetu prema broju zaraženih kada je reč o polno prenosivim bolestima. Zato je veoma važno ukloniti kondilome što pre, jer se tako sprečava njihovo širenje. Međutim, to nije tako jednostavno i zato je bitno odabrati efikasan način!

diva-poliklinika-blog-kondilomi-polne-bradavice

Kondilomi (Condylomata Acuminata) su virusno oboljenje, odnosno bradavice na genitalijama koje izazivaju HPV – humani papilloma virusi 6, 11, 16, 18, 31, 32, 33 i 35. Najčešće se javljaju u regiji polnih organa i anusa, a mogu biti pečurkastog ili karfiolastog oblika, ali i u ravni kože ili sluznice što ih čini teško uočljivim. Boja im se kreće od normalne boje kože do tamno braon pa se zato često mešaju sa mladežima, bradavicama i keratozama.

Prenose se polnim putem, čak i kada se koristi kondom kao zaštita, a vreme inkubacije je od 2 do 6 meseci. S obzirom na to da ih izaziva virus, kondilomi se mogu širiti dalje po telu, ali i preneti drugima tokom seksualnog kontakta. Polne bradavice lakše se uočavaju kod muškaraca nego kod žena. Jedini način da se spreči širenje kondiloma je da se leče energično, odnosno da se uspešno uklone!

Uklanjanje kondiloma

Postoji nekoliko metoda koji se koriste za uklanjanje polnih bradavica:

  • krioterapija,
  • različiti preparati,
  • elektrokauterizacija,
  • lasersko uklanjanje kondiloma,
  • uklanjanje kondiloma hirurškim putem,
  • radiotalasno uklanjanje kondiloma.
Imajući u vidu obimne studije, rađene kod nas i u svetu, procedura kojom je moguće ukloniti kondilome je ona tokom koje se koriste radio-talasi. Prema istraživanjima, procenat izlečenja prilikom skidanja kondiloma radio-talasima je oko 97%
 
Zato svojim pacijentima upravo radiotalasnu metodu za uklanjanje kondiloma preporučuju stručnjaci koji rade u poliklinici “Diva”, lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije sa više od 25 godina iskustva.
Uz to, radiotalasna metoda daje najbolji estetski rezultat, a kondilomi se uklanjaju jednom intervencijom:

  • brzo, procedura traje tek nekoliko sekundi,
  • bezbolno (prethodno se nanosi anestetik u obliku kreme),
  • beskrvno,
  • uz minimalne i jedva vidljive ožiljke.

Dakle, polne bradavice se uklanjaju radio-talasima, ali to ne znači da je stvoren imunitet, već da je sprečeno njihovo dalje prenošenje. I zato je važno odabrati efikasan metod i stoga mudro birajte gde ćete se lečiti.

Zakažite BESPLATAN pregled u poliklinici “Diva” na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334 i uklonite kondilome.

Vaša poliklinika “Diva”

Leave a Reply