Hijaluron za podmlađivanje lica i uklanjanje bora

Već decenijama se hijaluron u estetskoj medicini koristi za podmlađivanje i uklanjanje bora. Razlog tome je što omogućava postizanje mladalačke svežine uz očuvanje prirodnog izgleda, a sama procedura postavljanja hijaluronskih filera je komforna i kratko traje. Ovu anti aging proceduru u poliklinici “Diva” obavljaju lekari specijalisti estetske hirurgije i dermatologije sa više od 25 godina iskustva.

hijaluron-za-podmladjivanje-lica-i-uklanjanje-bora
hijaluron-pixel-kanila-poliklinika-diva
hijaluron-fileri-uklanjanje-bora-poliklinika-diva
hijaluronski-fileri-za-podmladjivanje-poliklinika-diva
Hijaluron se već nalazi u vezivnom tkivu kože, a vremenom se troše depoziti hijaluronske kiseline i naša koža gubi elastičnost, postaje suva, stvaraju se bore, tanji se i opušta. Funkcija hijalurona je da hidrira kožu (jer je sposoban da veže i do 500 molekula vode), da neutrališe štetne slobodne radikale i da održava tonus kože.
 

Hijaluron se već nalazi u vezivnom tkivu kože, hidrira kožu, održava tonus i neutrališe štetne slobodne radikale.

Postavljanjem hijaluronskih filera pod kožu moguće je smanjiti nastale nedostatke, a ova procedura je popularna jer sa njom može početi kad se pojave prve fine borice. Bore se lakše koriguju dok su u začetku, a hijaluron sprečava njihovo produbljivanje. Efekat hijalurona je oko godinu dana, što zavisi od tipa kože i godina pacijenta.
 

Kako deluje hijaluron?

Obnavljanjem hijalurona dugoročno se obnavlja normalna količina vode u tkivu, pa je koža nakon aplikacije:
 • hidrirana,
 • elastična i
 • čvršća,
 • dobija volumen i
 • bore su popunjene, što licu daje mladalačku svežinu. Tako se dobija efekat zategnutog i osveženog lica.

Hijaluron zato predstavlja izuzetno popularnu anti aging proceduru za uklanjanje bora, konturiranje lica i podmlađivanje vrata.

Nakon procedure hijaluronom koža je hidrirana, elastična, podmlađena, čvrsta, zategnuta i ima mladalačku svežinu.

Šta je sve moguće postići pomoću hijalurona?

 • podmladiti lice i vrat,
 • podmladiti šake,
 • konturirati obraze i jagodice,
 • konturirati i popunjiti usne,
 • osvežiti ivice usana,
 • popuniti bore na čelu i u korenu nosa,
 • popunjiti bore oko očiju,
 • popuniti bore oko usana,
 • popuniti nazolabijalne brazde (bore smejalice)
 • popuniti sitne ožiljke.

Efekat hijalurona može da traje oko godinu dana.

Kako izgleda tretman hijaluronom u poliklinici “Diva” i ko ga obavlja?

Nakon pregleda i konsultacija sa lekarom specijalistom u poliklinici “Diva” nanosi se lokalni anestetik u obliku kreme, kako bi se omogućilo da pacijent ne oseća neprijatnost tokom procedure.

Zatim se aplikuje hijaluron pomoću nove tehnike sa Pixel kanilom.

Šta je tehnika postavljanja hijalurona sa Pixel kanilom?

Tehnika sa Pixel kanilom je nova tehnika kojom je procedura postavljanja hijalurona pojednostavljena i pruža veću kontrolu lekaru koji izvodi zahvat (smanjuje mogućnost nastajanja modrica) Omogućava mu da postigne odličan efekat, a period oporavka je skraćen na minimum.

Pixel kanila je preporuka stručnjaka iz poliklinike “Diva” jer se pomoću nje hijaluron može plasirati u sve delove lica u cilju nadoknade izgubljenog volumena. Posebno u zoni podočnjaka, srednjeg dela lica ili jagodica, što daje jedrinu obrazima, a bore između nosa i usana su popunjene. Tako se postiže zatezanje lica i korekcija “visećih obraza”, i popravlja linija podbratka. Sam tretman traje oko 10 minuta.

Po ubrizgavanju hijaluronskih filera možete nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Nakon procedure hijaluronom možete nesmetano nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Preporuka lekara u vezi sa hijaluronskim filerima:

S obzirom na to da znamo da bezbednost pacijenta tokom procedure postavljanja hijalurona zavisi od kvaliteta preparata koji se koristi, ali i od stručnosti lekara, lekari specijalisti plastične hirurgije i dermatologije u poliklinici “Diva”, sa višedecenijskim iskustvom u radu sa pacijentima, koriste hijaluronske preparate tri vodeća svetska brenda koji su zvanično registrovani i u našoj zemlji.

Stav stručnog tima poliklinike “Diva” je da kada pacijent izađe iz naše ordinacije treba da zadrži normalnu i prirodnu mimiku i izgled lica i baš je u tome čar naših stručnjaka.

Zakažite BESPLATNU konsultaciju na jedan od brojeva telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334 kako bismo Vam na pregledu rekli kakve rezultate možete da očekujete nakon procedure hijaluronom.

Vaša poliklinika “Diva”

4 Responses
 1. Boris

  Poštovani,

  mogu li zakazati tretman osvežavanja ili podmlađivanja lica? U zavisnosti od vaše sugestije, opredelio bih se za mezoterapiju ili hijaluronski tretman.

  1. Poštovani Borise,

   Molimo Vas da nas za zakazivanje pozovete na brojeve telefona 011 334 21 31 ili ‎063 338 334 kako bi Vam naše ljubazno medicinsko osoblje predložilo slobodne termine.

   Srdačan pozdrav!

   Vaša poliklinika Diva

 2. Mirjana

  Pozdrav celom timu,
  Prvo zahvalnost, divni ste. Moje iskustvo je super. Radili ste mi svasta po malo i eto prodje godina, vreme je da dodjem ponovo. Nisam verovala da moze da traje godinu dana jer imam i godina starosti a nisam ranije radila nikakve intervencije ni korekcije na licu.
  Posebno mi se dopalo konturiranje usana, neverovatan efekat.
  Vidimo se za koji dan.

  Srdacno
  Mirjana

Leave a Reply