PRP – podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom

PRP tretman veoma je tražen jer se za podmlađivanje i osvežavanje kože koriste faktori rasta iz krvne plazme samog pacijenta. Na taj način se postiže stimulacija boljeg protoka krvi u koži, kao i regenerativnih procesa u tkivu. Popravlja se tonus i elastičnost kože, te podstiče stvaranje novog kolagena.

prp-podmladjivanje-sopstvenom-krvnom-plazmom-poliklinika-diva

PRP, odnosno Platelet Rich Plazma, dobija se iz centrifugiranog seruma punog faktora rasta. U njemu je koncentracija faktora rasta i do 4 puta veća nego u normalnim uslovima. Ovaj način podmlađivanja popularan je već više od decenije zbog rezultata koje daje.

Kako izgleda PRP tretman?

Ova vrlo jednostavna dermatološka procedura, nakon pregleda od strane lekara specijaliste u poliklinici “Diva”, traje oko 15 minuta i sprovodi se pomoću veoma tankih iglica. One služe da bi se u kožu aplikovala krvna plazma. Nakon procedure, koža dobija više kiseonika, bolje je hidrirana i nahranjena. Vidno je i poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji.

Tretman se preporučuje osobama koje žele da kontrolisano stare, osveže svoje lice i izbegnu agresivne tretmane.

PRP metoda je poznata i pod nazivom “drakulin tretman”. Služi za:

 • stimulisanje stvaranja novih kolagenih mrežica,
 • poboljšanje tena,
 • održavanje tonusa i svežine kože,
 • kontrolisano starenje kože,
 • lečenje ožiljaka od akni,
 • pospešivanje rasta kose,
 • uklanjanje bora.

Koliko često treba raditi PRP tretman i kada su vidljivi rezultati?

Preporuka lekara specijalista u poliklinici “Diva” je da se ova procedura obavlja 3 do 5 puta godišnje, što zavisi od tipa kože i godina pacijenta, sa pauzama od 4 do 6 sedmica.

Nedelju dana po PRP tretmanu vidljivi su njegovi efekti na koži.

Tretman se preporučuje osobama koje žele da kontrolisano stare, osveže svoje lice i izbegnu agresivne tretmane. Može se obaviti i u kombinaciji sa laserskim podmlađivanjem, za one koji se plaše iglica.

Iskoristite 25-godišnje iskustvo lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije u poliklinici “Diva” i zadržite prirodan izgled pomoću PRP metodeBESPLATNU konsultaciju možete zakazati na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334.

Vaša poliklinika “Diva”

2 Responses
 1. Tina Trebec

  Pozdrav,

  Moje ime je Tina. Zainteresovana sam za Prp terapiju lica. Da li bi bilo moguce da dodjem na konsultacije u ponedeljak ili utorak ujutro?
  Hvala vam na brzom odgovoru.

  1. Poštovana Tina,

   Molimo Vas da nas pozovete na broj telefona 063 338 334 ili 011 ‎3242841 kako bismo Vam zakazali konsultacije u skladu sa trenutno slobodnim terminima.

   Srdačan pozdrav!

   Vaša poliklinika Diva dr Bogdanović

Leave a Reply