Šta je mezoterapija kose?

Mezoterapija kose je metoda za lečenje opadanja kose i pospešivanje bujnosti kose kojom se u kožu poglavine aplikuju specijalno dizajnirani mezoterapijski kokteli radi sprečavanja daljeg pojačanog gubljenja vlasi, poboljšanja kvaliteta već postojeće i stimulacije rasta nove kose.

mezoterapija-kose-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Zašto kosa opada ?

Postoji više različitih razloga koji dovode do opadanje kose:

 • nasledni faktor,
 • uticaj hormona,
 • stres,
 • način ishrane,
 • način života,
 • spoljašnji uticaji…

Mezoterapija kose obezbeđuje sve ono što dlaci nedostaje i zato je idealna procedura za sprečavanje gubitka kose jer podstiče njen rast i poboljšava joj kvalitet.

Zašto se odlučiti za mezoterapiju kose za lečenje opadanja kose?

Mezoterapija je u upotrebi u medicini od 50-ih godina 20. veka. Prvi ju je primenio M. Pistor u Francuskoj za suzbijanje bolova.

U savremenoj antiage medicini mezoterapija ima višestruku upotrebu – od podmlađivanja, preko uklanjanja celulita do pospešivanje rasta kose.

mezoterapija-kose-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-beograd

Za šta se sve koristi mezoterapija kose?

Mezoterapija kose daje odlične rezultate u lečenju:

 • naslednje ćelavosti (androgenetska alopecija),
 • naglog i neuobičajenog opadanja kose i gubljenja volumena (telogeni efluvijum – akutni i hronični),
 • tanke kose koja lako puca,
 • kose koja sporo raste,
 • opadanja kose na pečate (alopecije areate),
 • anagenog sindroma,
 • seboreje, peruti ili preterano masnog vlasišta.

Uz to, ova procedura se može primeniti i nakon transplantacije kose da bi se dodatno stimulisao rast folikula dlake.

Kako izgleda tretman mezoterapije kose u poliklinici Diva?

Prvo lekar specijalista na besplatnom konsultativnom pregledu utvrdi uzrok opadanja kose i terapijske mogućnosti. Tada donosi odluku da li mezoterapija kose može samostalno dati očekivane rezultate ili ju je potrebno kombinovati sa drugim procedurama.

Nakon toga se aktivne supstance veoma tankim iglicama injektiraju u srednji sloj kože – mesoderm – na dubinu od 1 do 2 milimetra.

Mezoterapijski koktel sadrži minerale, vitamine, antioksidanse i druge supstance koje podstiču rast kose.

za-lepu-i-gustu-kosu-mezoterapija-poliklinika-diva

Ko obavlja ovu proceduru u našoj ustanovi?

U poliklinici “Diva” proceduru mezoterapije kose izvode lekari specijalisti sa više od 30 godina iskustva.

Kakve rezultate daje mezoterapija kose?

Kada se vlasište tretira ovom metodom kosa raste brže i bujnija je, a popravlja se i njen kvalitet.

Od broja zdravih folikula dlake zavisi kakav će uspeh tretmana biti kod starijih od 50 godina, dok su rezultati mezoterapije kose izvanredni do te starosne dobi.

Koliko tretmana je potrebno kada se radi mezoterapija kose?

Najčešće je potrebno od 6 do 10 tretmana (što zavisi od površine koja se tretira i kvaliteta same dlake). Koliko često će se tretman primenjivati određuje lekar, a u velikom broju slučajeva procedura se obavlja sa razmacima od 10 dana.

Kada se vide prvi rezultati?

Efekti mezoterapije kose vidljivi su posle mesec dana.

Da li boli mezoterapija kose?

Ova procedura je minimalno invazivna, vrlo komforna za pacijenta i nema potrebe za lokalnom anestezijom.

Koliko traje procedura?

Od 15 do 20 minuta.

Koja je razlika između mezoterapije kose i drugih tretmana?

Superiornost ove metode je to što nema neželjenih dejstava, uz istovremen brz i dobar efekat stimulacije regeneracije folikula dlake i podsticanja rasta nove kose, ojačava koren dlake, hrani vlasište, hidrira kosu, leči seboreju, perut i masno vlasište, vraća sjaj i vitalnost kosi.

mezoterapija-kose-podstice-rast-lecenje-opadanja-poliklinika-diva

Rast kose

Dlaka tokom rasta prolazi 3 faze:

 1. Anagena faza je aktivni rast korena dlake u folikulu i kada je reč o kosi ona traje oko 1.000 dana, a prosečno dlaka poraste 0,37 milimetara dnevno. U ovoj fazi je uobičajeno da bude oko 80% do 90% dlaka,
 2. Katagena faza je period opadanja dlake i traje od nedelju dana do dve, a uglavno istovremeno u njoj bude oko 1% kose,
 3. Telogena faza je mirovanje dlake i traje od 2 do 3 meseca pre no što dlaka ispadne jer je istisne nova koja raste na istom mestu. Tokom jednog dana izgubimo oko 60 do 100 vlasi kose, a ako kosa opada više od toga, smatra se da je nastupilo pojačano opadanje kose te je potrebno obratiti se lekaru specijalisti.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kose proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Mezoterapija kose je procedura koja se primenjuje kada kosa pojačano opada, kada je loš kvalitet dlake, ako je tanka, suva i lako se lomi.

Zakažite BESPLATNU konsultaciju u poliklinici DIVA na jedan od brojeva telefona: 011 32 42 841 ili 063 338 334, a naši lekari specijalisti će odrediti i sprovesti odgovarajuću terapiju.

Vaša poliklinika “Diva”

Leave a Reply