Bubuljice i ožiljci od bubuljica - zašto nastaju i kako se leče?

Problem sa bubuljicama nastaje u vreme adolescencije. Međutim, bubuljice se javljaju i kod odraslih, a najčešće u periodu života između 20 i 40 godina. Različiti faktori dovode do pojave bubuljica, a lečenje je skupo, dugotrajno i ukoliko je nestručno može dovesti do pojave ožiljaka. Ipak, postoji savremena metoda koja se pokazala kao adekvatna u lečenju bubuljica i ožiljaka od bubuljica!

diva-tretman-lica-laser-bubuljice

Bubuljice najčešće nastaju usled poremećaja rada lojnih žlezda, odnosno prekomernog lučenja loja, ali se mogu pojaviti i kao posledica povrede kože ili zbog upotrebe lekova. Prema rezultatima istraživanja, u najvećem broju slučajeva bubuljice se pojavljuju tokom puberteta, a borba sa bubuljicama može se nastaviti i sve do starijeg doba. Najčešće zahvaćene regije su licevratramenagrudi leđa.

Ukoliko se lečenje ne počne na vreme i ako se ne izabere prava metoda, mogu se pojaviti ožiljci od bubuljica.

Šta izaziva pojavu bubuljica? 

 • nasledni faktor
 • upotreba lekova
 • mehanička povreda kože
 • poremećaj hormona
 • masne kreme i neadekvatni kozmetički preparati
 • zagađenje i visoka vlažnost vazduha

Ukoliko se lečenje bubuljica ne počne na vreme i ako se ne izabere prava metoda, mogu se pojaviti ožiljci od bubuljica.

Važno je istaći da je bubuljice moguće uspešno lečiti, a budućnost u lečenju bubuljica su laserski tretmani. I zato lekari specijalisti dermatologije u poliklinici “Diva” upravo taj način preporučuju svojim pacijentima. U lečenju bubuljica i ožiljaka od bubuljica koriste savremen pristup – TwinLight laser.

TwinLight je laser čija svetlost ima protivupalno i regenerativno dejstvo, te umiruje nastalu infekciju i regeneriše kožu. Upravo zato je to efikasna i veoma bezbedna terapija za bubuljice i uklanjanje – korigovanje ožiljaka od bubuljica.

strucni-tim-lekari-specijalisti-estetski-hirurg-dermatolog-besplatne-konsultacije-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Na besplatnom konsultativnom pregledu naši lekari specijalisti, koji imaju bogato i dugogodišnje iskustvo u radu, proceniće stanje kože, koji laser je optimalan, kakvi se rezultati mogu očekivati, kao i koliko tretmana je potrebno za uklanjanje bubuljica i ožiljaka od bubuljica.

Besplatne konsultacije za uklanjanje bubuljica i ožiljaka od bubuljica laserom u Poliklinici Diva dr Bogdanović

BESPLATNU konsultaciju za uklanjanje bubuljica i ožiljaka od bubuljica laserom u Beogradu sa lekarima specijalistima dermatologije poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska 34 – Stari Grad
 • DIVA Estetic Slavija, Vračar – Njegoševa 19a
 • DIVA Dermal Novi Beograd – Bulevar Zorana Đinđića 125d.

3 su stavke zbog kojih se u poliklinici “Diva” koristi TwinLight laser za lečenje bubuljica i korigovanje ožiljaka od bubuljica:

 1. postižu se odlični rezultati za veoma kratko vreme – dejstvo tretmana vidljivo je već nakon

3 do 5 tretmana (što zavisi od toga kolika je površina kože zahvaćena bubuljicama i ožiljcima, kao i od tipa kože),

 1. tretman je vrlo komforan za pacijenta,
 2. period oporavka je izuzetno kratak (što zavisi od tipa kože, ali je uobičajeno da blago crvenilo traje nekoliko sati tokom kojih se može nanositi šminka),

što je naročito bitno mladim ljudima, čiji je život brz i dinamičan i nemaju vremena za dug oporavak.

Važno je istaći da je bubuljice moguće lečiti, a budućnost u lečenju bubuljica su laserski tretmani!

Lasersko lečenje bubuljica i ožiljaka od bubuljica – cena

Cena za lasersko lečenje bubuljica, kada je reč o Twinlight laseru, u poliklinici Diva zavisi od regije koja se tretira:
 • Uklanjanje ožiljaka od bubuljica i lečenje bubuljica TwinLight laserom – regija obraza je 250 evra (u dinarskoj protivrednosti),
 • Uklanjanje ožiljaka od bubuljica i lečenje bubuljica TwinLight laserom – celo lice je 380 evra (u dinarskoj protivrednosti),
 • Lečenje bubuljica i ožiljaka od bubuljica frakcionisanim laserom – regija obraza je 200 evra (u dinarskoj protivrednosti).
 • Uklanjanje bubuljica i ožiljaka od bubuljica frakcionisanim laserom – celo lice je 250 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Za cene drugih procedura pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije kod dermatologa za bubuljice pre procedure za lasersko lečenje ili uklanjanje ožiljaka od bubuljica u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedura za lasersko uklanjanje bubuljica u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija kako bismo na pregledu precizirali kakvi rezultati mogu da se očekuju:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Cena za specijalistički dermatološki pregled kože

Ukoliko je potreban specijalistički dermatološki pregled kože zbog dermatoloških promena na koži tada je cena 6.000 RSD.

 

Vaša “Poliklinika Diva”

Leave a Reply