Brzo i efikasno uklanje lojnih cisti

Aterom, poznatiji kao lojna cista ili dermalna cista može se pojaviti bilo gde na telu. Iako nisu opasne po zdravlje, imati lojnu cistu može biti bolno, a nakon nekog vremena može doći i do upalnog procesa. Uz to, lojne ciste mogu predstavljati i estetski problem, a mogu i da smetaju kada se nalaze na mestima stalne iritacije. Zato ih je preporučljivo ukloniti.

uklanjanje-lojnih-cisti-poliklinika-diva

Ateromi nastaju usled zapušenja izvodnih kanala lojnih žlezda i najčešće se, kao beličasta loptasta ispupčenja, javljaju na koži lica, vrata i na leđima. Kada lojna cista počne da se uvećava to je definitivno znak da je pravo vreme da je uklonite kako ne bi došlo do upale, kada promena postaje bolna i lečenje postaje složenije.

Ukoliko se dermalna cista inficira tada je procedura uklanjanja nešto komplikovanija i bolnija jer ju je potrebno prvo hirurški otvoriti kako bi se drenirao gnoj, zatim sačekati neko vreme da se upala smiri, a tek nakon toga je moguće ukloniti aterom. Zato ne odlažite posetu dermatologu i uklonite lojnu cistu pre promena, jer je, kada je reč o dermalnim cistama, važi baš kao i u dobro poznatoj izreci: “Bolje sprečiti, nego lečiti”.

Iskustvo lekara specijalista u poliklinici “Diva” pokazuje da je efikasan način za uklanjanje ateroma, veličine do 4 do 5 milimetara, metoda radio-talasa i to zbog sledećih razloga:

  1. uklanjanje lojnih cista radio-talasima je bezbolno (jer se prvo nanosi anestetik u obliku kreme),
  2. potrebna je SAMO 1 intervencija,
  3. efikasno je i KRATKO traje – 10 do 20 sekundi.
Zato zakažite BESPLATAN konsultativni pregled kod dermatologa u poliklinici “Diva” na brojeve telefona 011 334 21 31 ili 063 338 334 i posetite našu ordinaciju.

Vaša poliklinika “Diva”

Leave a Reply