Bezbedno i efikasno uklanjanje tetovaža i obrva laserom

U današnje vreme lasersko uklanjanje tetovaža i obrva postaje sve popularnije jer je bezbedan i efikasan metod. U ovom tekstu objasnićemo kako NANO Q SWITCHED laser funkcioniše, njegove prednosti i zašto se smatra optimalnim izborom za uklanjanje tetovaža i obrva.

Lasersko uklanjanje tetovaža i obrva

Lasersko uklanjanje tetovaža i obrva privlači veliku pažnju kao siguran i efikasan način eliminacije neželjenih tetovaža.
 
Laser koji koristimo u poliklinici Diva emituje zrak na određenim talasnim dužinama i dizajniran je dizajniran da precizno cilja pigment u tetovaži ili obrvi.
Njegova svetlost se apsorbuje u pigmentu tetovaže, a fotoakustičnim efektom razbija pigment na sitne fragmente koji potom bivaju odstranjeni ćelijama imunog sistema, fagocitima.
 
Tehnologija NANO Q SWITCHED lasera se pokazala izuzetno efikasnom u kliničkoj praksi, nudeći bezbedno uklanjanje bez oštećenja okolnih tkiva. Prvi rezultati ovog tretmana su vidljivi odmah po završetku tretmana.
 
Proces može zahtevati više tretmana, zavisno od veličine, boje i starosti tetovaže ili obrva.
 
Za eliminaciju raspršenog pigmenta putem fagocitoze potrebno je 8 do 10 nedelja nakon procedure kada se tretman ponavlja.
 

Uporedna analiza metoda za uklanjanje tetovaža i obrva

U poređenju sa drugim metodama kao što su dermoabrazija, kriohirurgija i hirurško uklanjanje, lasersko uklanjanje se izdvaja kao zlatni standard. Dok druge metode mogu ostaviti ožiljke i često nisu primenjive na obrve, lasersko uklanjanje je univerzalno i komforno. Laser deluje direktno i precizno na pigment, bez uticaja na okolnu kožu.

Detalji o NANO Q SWITCHED laseru

NANO Q SWITCHED laser koristi se u poliklinici Diva i odlikuje se sa dve talasne dužine koje ciljaju širok spektar boja. Ovaj laser je idealan za različite vrste pigmenata, omogućavajući uspešno uklanjanje različitih boja tetovaža.
 

Proces laserskog uklanjanja tetovaža i obrva

Tretman započinje čišćenjem kože, a zatim se laser usmerava na željeno područje. Laserski zrak prodire u kožu i razbija pigment tetovaže na sitne fragmente, koji se zatim eliminišu prirodnim putem. Broj potrebnih tretmana varira zavisno od veličine, boje, i starosti tetovaže, ali obično se kreće od 3 do 5 tretmana za obrve i 5 do 8 tretmana za tetovaže na telu.
 
Ova procedura je komforna za pacijenta jer se tokom tretmana koristi forsirano hlađenje pomoću posebnog cooling aparata što obezboljuje tretman.

Efikasnost lasera na različite boje pigmenta

NANO Q SWITCHED laser efikasno uklanja tamnije boje poput crne, tamno plave tamno braon i tamno zelene. Svetlije boje kao što su svetlo plava, svetlo zelena, crvena, žuta i narandžasta mogu biti izazovnije, ali se i dalje uspešno tretiraju zahvaljujući specifičnim talasnim dužinama lasera.
 

Sigurnost i komfor tretmana

Tretman je klinički odobren od strane Američke uprave za lekove (FDA) i smatra se bezbednim za sve tipove kože. Većina pacijenata opisuje proceduru kao komfornu, sa minimalnim osećajem peckanja. Oporavak je brz, obično traje 2 do 3 dana bez crvenila ili krvarenja.

Saveti lekara specijalista za negu kože nakon tretmana

 • Tretiranu regiju ne izlagati suncu,
 • koristiti kremu sa zaštitnim faktorom,
 • izbegavati saunu i korišćenje bazena 2 nedelje nakon tretmana,
 • izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost 7 do 10 dana nakon tretmana,
 • koristiti negu za brzu epitalizaciju po savetu dermatologa.

Kontraindikacije za uklanjanje tetovaža i obrva laserom

 • Bakterijske ili virusne infekcije,
 • trudnoća i dojenje,
 • terapija izotretinoinom (unazad 6 meseci),
 • osunčana koža,
 • vitiligo,
 • epilepsija,
 • upotreba fotosenzitivnih lekova.
Lasersko uklanjanje tetovaža i obrva NANO Q SWITCHED laserom predstavlja revolucionaran i bezbedan pristup u estetskoj medicini. Ovaj tretman pruža vidljive rezultate uz minimalne neželjene efekte, što ga čini idealnim rešenjem za one koji žele da uklone neželjene tetovaže.
 

Uklanjanje tetovaža i obrva – cena

 
Cena za lasersko uklanjanje tetovaža u poliklinici Diva zavisi od regije koja se tretira i njene veličine:
 • Lasersko skidanje tetoviranih obrva je 100 evra po tretmanu (u dinarskoj protivrednosti),
 • Lasersko uklanjanje tetovaža na telu je od 100 do 250 evra po tretmanu – u zavisnosti od veličine tetovaže (u dinarskoj protivrednosti).
 • Za cene drugih procedura pogledajte naš CENOVNIK.

NAPOMENA:

Da li su radio-talasi adekvatna metoda za uklanjanje mladeža proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiču faktori poput tipa kože, odnosno da li je sklona stvaranju ožiljačnog tkiva.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatno konsultacije pre procedure za lasersko uklanjanje tetovaža i tetoviranih obrva Beograd

U poli klinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure za lasersko uklanjanje tetovaža i obrva u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad, Beograd,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar, Beograd,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841 ili na mail info@divaklinika.rs

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

Cena za specijalistički dermatološki pregled kože i dermoskopski pregled mladeža

Ukoliko je potreban specijalistički dermatološki pregled kože zbog dermatoloških promena na koži tada je cena 6.000 RSD.

Ukoliko želite da zakažete samo dermoskopski pregled mladeža cena je 6.000 RSD.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

 

Autor teksta: dr spec. Svetlana Bogdanović

Leave a Reply