Uklanjanje ožiljaka laserom

Postoje različite vrste ožiljaka na koži, a mnogi su razlozi za njihovo nastajanje. Neki od njih spontano nestaju, dok su drugi vidljivi. U poliklinici Diva uklanjanje ožiljaka laserom daje izvanredne rezultate, a u tekstu saznajte koji su laseri na raspolaganju našim pacijentima kao i koje vrste ožiljaka njima možemo tretirati.

uklanjanje-oziljaka-laserom-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Razlikuju se ožiljci koji su posledica bubuljica, operacije, povrede, posekotine ili opekotine, a posebna vrsta ožiljaka su strije. Zajedničko im je to što mogu uticati na samopouzdanje ili estetski doživljaj sebe. U poliklinici Diva lekari specijalisti za uklanjanje ožiljaka laserom imaju na raspolaganju 3 različita.

strucni-tim-lekari-specijalisti-estetski-hirurg-dermatolog-besplatne-konsultacije-poliklinika-diva-dr-bogdanovic

Besplatan pregled kod lekara specijaliste dermatologije ili estetske hirurgije trebalo bi zakazati da se na osnovu vrste i starosti ožiljka, tipa kože i godina pacijenta odredi optimalna laserska procedura za postizanje željenog rezultata.

Besplatne konsultacije za uklanjanje ožiljaka laserom u Poliklinici Diva dr Bogdanović

BESPLATNU konsultaciju za uklanjanje ožiljaka laserom za Beograd sa lekarima specijalistima dermatologije poliklinike Diva dr Bogdanović možete zakazati u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska 34 – Stari Grad
 • DIVA Estetic Slavija, Vračar – Njegoševa 19a
 • DIVA Dermal Novi Beograd – Bulevar Zorana Đinđića 125d.

Zašto nastaju ožiljci?

Oni su prirodna posledica zarastanja tkiva. Na taj način organizam sanira nastala oštećenja tkiva. Ožiljci su vezivno tkivo koje čine od snopovi kolagenih vlakana. Međutim, ona su nepravilnijeg rasporeda u odnosu na zdravu kožu.

Koje sve vrste ožiljaka postoje?

Kakav ožiljak će se pojaviti na koži, kao i da li će ostati, zavisi od genetike, tipa kože, njenog kvaliteta, da li je suva, masna, tanka, deblja, ali i od godina pacijenta.

vrste-oziljaka-poliklinika-diva-dr-bogdanovic-uklanjanje-oziljaka-laserom

Atrofični ožiljci

Ova vrsta ožiljaka je ulegnuta i beličasta (često strije ili ožiljci od bubuljica). Ovakav ožiljak je jednostavno ukloniti medicinskim i postaje skoro neprimetan.

U poliklinici Diva se za uklanjanje ove vrste ožiljaka u najvećem broju slučajeva koristi TwinLight laser. Međutim, sjajne rezultate u uklanjanju strija daje Morfeus 12.

Keloidni ožiljci

Ovakvi ožiljci se na koži pojavljuju oko 2 meseca po oštećenju tkiva. Oni su čvrsti, crvenkasti i izdignuti, a mogu biti i bolni. Njihove ivice se šire se izvan granica povrede. Najčešće su nepravilnog oblika. Da li će se na koži pojaviti takvi ožiljci zavisi od genetike. Prema podacima, stvaraju se kod 4% do 5% opšte populacije. Regije na kojima se u najvećem broju slučajeva formiraju su grudi, ramena i leđa.

Za dobre rezultate, idealno ih je tretirati laserom u roku od 2 godine od njihovoh nastajanja.

Lekari specijalisti u poliklinici Diva odlične rezultate, kada je reč o uklanjanju ove vrste ožiljaka, postižu frakcionisanim laserom.

Hipertrofični ožiljci

Ožiljci iznad ravni kože crvenkaste do ljubičaste boje. Vidljivi su već nakon mesec dana od povrede kože, najčešće nakon operacija. Prilikom lečenja laserom ponašaju se bolje od keloida i mogu se sanirati sa značajno boljim estetskim rezultatom.

Koji laser će lekari specijalisti izabrati za tretiranje ove vrste ožiljaka zavisi od samog ožiljka, kao i tipa kože i godina pacijenta.

Uklanjanje ožiljaka laserom u poliklinici Diva

Lekari specijalisti su se za uklanjanje ožiljaka laserom odlučili na osnovu medicinske prakse i kliničkih studija koje pokazuju da izuzetne rezultate prilikom lečenja ožiljaka daje upravo laserski tretman.

Koji su načini za uklanjanje ožiljaka laserom u poliklinici Diva?

Lekari specijalisti poliklinike Diva na raspolaganju imaju čak 3 načina za uklanjanje ožiljaka koji daju odlične rezultate. U našoj ustanovi oni se mogu ukloniti pomoću:

 1. TwinLight lasera,
 2. Frakcionisanog lasera ili
 3. Morfeus 12.

Uklanjanje ožiljaka TwinLight laserom

Ovaj laser se u poliklinici Diva koristi za uklanjanje različitih tipova ožiljaka.

Tretman TwinLight laserom koji je:
 komforan za pacijenta,
• minimalno invanzivan,
• veoma efikasan,
• bezbedan,
• procedura kratko traje, i
• nema potrebe za dugim oporavkom.

Ovaj laser ciljano stvara mikroskopske rupice na ožiljnom tkivu. Na taj način stimuliše sintezu novog kolagena i elastina. Tako dolazi do menjanja starog ožiljačnog tkiva novim zdravim. TwinLight laser podstiče snažnu regeneraciju kože i formiranje novog sloja koji je ravniji. Okolna koža biva elastičnija i dobija tonus pa cela regija dobija bolji izgled.

Koliko traje procedura uklanjanja ožiljaka TwinLight laserom?

Oko 30 minuta. Ipak, zavisi od veličine ožiljačne regije koja se tretira.

Koliko tretmana uklanjanja ožiljaka TwinLight laserom je potrebno?

Od 3 do 5 tretmana, ali sve zavisi od starosti ožiljka i tipa kože.

Uklanjanje ožiljaka frakcionisanim laserom

Frakcionisani laser se u kliničkoj praksi dokaza kao izuzetno efikasan u lečenju keloida.
On na njih ima dvostruko dejstvo – smanjuje visinu ožiljka i istovremeno zatvara novoformirane krvne sudove što sprečava neosintezu kolagena i omogućava njegovu razgradnju.

Koliko traje procedura uklanjanja ožiljaka frakcionisanim laserom?

Od 15 do 30 minuta.

Koliko tretmana uklanjanja ožiljaka frakcionisanim laserom je potrebno?

Od 3 do 5 tretmana, ali sve zavisi od starosti ožiljka i tipa kože.

Uklanjanje ožiljaka – strija Morfeus 12

Morfeus 12 daje izuzetne rezultate u uklanjanju strija. On restrukturira kožu u svim slojevima, te ona deluje zdravo i zategnuto. Dovodi do produkcije novog kolagena koji daje volumen koži iznutra, a novi elastin čvrstoću. Ujedno, dolazi do razgradnje celulita i površnih masnih naslaga, a rezultat je jedra koža bez celulita.

Koliko traje uklanjanje strija sa Morfeus 12?

Od 20 do 30 minuta što zavisi od regije koja se tretira.

Koliko je tretmana sa Morfeus 12 potrebno za uklanjanje strija?

Od 3 do 5 tretmana, ali sve zavisi od starosti strija i tipa kože.

Uklanjanje ožiljaka – cena

Uklanjanje ožiljaka u poliklinici Diva se obavlja na 3 načina, a cena zavisi kako od metode koja se primenjuje, tako i od regije koja se tretira. Za cene procedura pogledajte naš CENOVNIK
 

NAPOMENA:

Da li je ova procedura pravi izbor za određeni tip i stanje kože proceniće lekar specijalista na besplatnim konsultacijama, te u skladu sa tim predložiti adekvatnu proceduru. Koliko tretmana je potrebno je individualno i zavisi od više faktora.

Rezultati procedure mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta, a na to utiče više faktora uključujući genetiku, hormonski status i način života svakog pojedinačno.

Ceo disklejmer možete pročitati OVDE.

Zakazivanje za besplatne konsultacije za pregled pre procedure uklanjanje ožiljaka laserom u Beogradu

U poliklinici Diva dr Bogdanović Beograd, kod naših lekara specijalista dermatologije i estetske hirurgije, možete zakazati BESPLATNU konsultaciju za pregled pre procedure uklanjanje ožiljaka laserom u jednoj od naših poliklinika ili specijalističkih dermatoloških ordinacija:

 • DIVA poliklinika dr Bogdanović – Kosovska – Stari Grad,
 • DIVA Estetic Njegoševa – Slavija – Vračar,
 • DIVA Dermal Z. Đinđića – Novi Beograd

na jedan od brojeva telefona 063 338 334 ili 011 3242 841.

Naši lekari specijalisti će Vam na pregledu reći kakve rezultate možete da očekujete nakon ove procedure.

Pregled ili proceduru možete zakazati

 • svakog radnog dana od 9h do 20h
 • i subotom od 9h do 15h.

 

Vaša „Poliklinika Diva“

Leave a Reply